Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset. Bryllupsceremonien forløber med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Når I ønsker kirkebryllup eller velsignelse, skal I tage kontakt til den kirke, I ønsker at blive gift i.

Det skal I huske
Når I skal giftes, er der en del at huske. I skal aftale brylluppet med kirken, have en prøvelsesattest, og beslutte, hvad I fremover vil hedde. Der skal være vidner til vielsen og I skal have en samtale med præsten.

Kirkelig velsignelse

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.

I vores sogn

Beboere  i Allehelgens- og Sundkirken Pastorat kan betjenes med vielser i begge kirker.

Man henvender sig til kordegnen i den pågældende kirke man ønsker at blive viet i, og aftaler dato og klokkeslet. Medbring dåbs / navneattester og når den er i hænde, prøvelsesattest fra rådhuset. Prøvelsesattest rekvireres på rådhuset - den må max. være fire mdr. gammel på vielsesdagen. Kordegnen henviser til den præst som skal foretage vielsen. Inden vielsen skal parret regne med mindst én samtale med præsten.